duminică, 26 septembrie 2010

Din bucătăria altora: Morcovi murați (Zanahorias en escabeche)

Această rețetă de morcovi murați provine din Mexic și însoțește adesea felurile principale de mâncare, după cum am aflat de aici. Morcovii pot fi mai tari ori mai moi, în funcție de cum preferă fiecare, iar cantitatea de ceapă și ardei adăugată poate varia, la fel și tipul de ardei adăugat, mai iute sau mai dulce, după gust.
Ingrediente:

- 350 de grame de morcovi
- o ceapă mare albă sau galbenă
- 2-3 ardei iuți (roșii, verzi sau oricare alt tip)
- 4 căței de usturoi
- 3 frunze de dafin
- o linguriță de piper boabe
- o linguriță oregano
- o linguriță de sare
- 500 de mililitri de oțet din vin
- 750 de mililitri de apă
- 30 de mililitri ulei de măsline

Curățați morcovii și tăiați-i felii, curățați ceapa și tăiați-o în 4, usturoiul în două, iar ardeii în sferturi. Puneți uleiul într-o tigaie antiaderentă, iar când acesta s-a încins adăugați morcovii. După 5 minute, adăugați ardeiul iute, ceapa, usturoiul și frunzele de dafin și mai lăsați 10 minute pe foc. Puneți sarea, piperul, oregano și mai lăsați 3 minute, amestecând ușor, să se combine bine aromele. Încercați morcovul, astfel încât să fie cât doriți de moale. Dacă nu s-a înmuiat suficient, mai lăsați amestecul puțin pe foc.
Oțetul îl puneți la fiert cu apa și lăsați să dea în clocot, apoi îl dați deoparte. Până se răcește soluția de oțet și apă, puneți amestecul de morcovi și legume în borcane, pe care le umpleți pe trei sferturi. Turnați deasupra oțetul răcit, astfel încât legumele să fie bine acoperite. Acoperiți borcanele cu capace și le puneți la rece, unde rezistă fără să se strice timp de câteva luni.
Buen apetito!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu