luni, 13 februarie 2012

Afrodisiacele din grădină (1)

Se apropie Sfântul Valentin și, ca să fiu în rând cu lumea (a se citi blogurile) care publică tot felul de sfaturi legate de această sărbătoare, vin și eu cu ceva. Le citiți acum, dar le puteți pune în aplicare oricând. Până la urmă, stă în puterea noastră să facem din fiecare zi o sărbătoare, nu?
Este vorba despre 25 de afrodisiace aflate la îndemâna noastră, fructe și legume ori condimente și mirodenii în care obișnuim să vedem doar adaosuri aromate. Citiți cele de mai jos și încercați să le priviți și altfel. Sigur veți avea de câștigat. 

1. Busuiocul - Puţin busuioc verde presărat deasupra salatelor nu doar adaugă savoare mâncării, ci şi creşte ritmul cardiac şi presiunea sângelui, crescând dorinţa sexuală. Înlocuiţi verdeaţa pusă la final în supe şi veţi avea suprize...
Sursa: http://www.suseromania.ro/
2. Despre scorţişoară se spune că încălzeşte trupul şi trezeşte dorinţele, în afara faptului că are proprietăţi antiinflamatoare şi ajută la normalizarea nivelului de zahăr în sânge. O combinaţie cu efect garantat în dormitor este scorţişoara cu lapte cald de migdale.

3. Seminţele de pin conţin zinc, care este esenţial în producerea testosteronului, de aceea sunt cunoscute drept stimulent sexual pentru bărbaţi încă din Evul Mediu. Gătiţi-l cu busuioc, usturoi şi ulei de măsline pentru a prepara un pesto delicios.

4. Cardamomul este una din mirodeniile despre care puteti citi chiar şi în O mie şi una de nopţi. Încălzeşte trupul şi ascute simţurile, de unde şi proprietăţile afrodisiace. Funcţionează şi ca antiinflamator şi antimicrobian. Puteţi prepara un ceai din cardamom ori presăra puţin cardamom deasupra unei fripturi sau a unei supe.
Sursa: http://www.bellybytes.com/

5. Mărarul - doar frunzele ori cu tot cu tulpini - este des folosit pentru aromarea mâncărurilor sau a supelor, peste tot în lume. Conţine două substanţe - androsteron şi adrostenol - care stimuleaza atracţia sexuală.

6. Deşi nu e nimic sexy într-o respiraţie mirosind a usturoi, această plantă conţine alicină, substanţă care creşte fluxul sanguin. Rezultatul - creşterea energiei sexuale.

7. Avocado are reputaţia unui afrodisiac încă de pe vremea vechilor azteci, care îl numeau “Ahuacuatl”, adică “copacul cu testicule”. Ca să vă convingeţi de efect, mâncaţi jumătate de avocado goală ori amestecată cu salată verde.


Sursa: http://medtips.in/
8. Migdalele - bogate în grăsimi, fibre şi vitamina E - sunt un simbol antic al fertilităţii încă din timpuri biblice. Aroma lor dulce sporeşte atracţia sexuală.

9. Ardeiul iute conţine capsacină, care încălzeşte corpul şi creşte presiunea arterială şi, totodată, determină eliberarea de endorfină, un hormon care provoacă stare de bine. În multe culturi, ardeiul iute este folosit la afrodisiac. Folosiţi-l pentru a condimenta avocado ori supele fierbinţi. 

10. Mierea este bogată în vitamina B şi susţine producţia de testosteron, ceea ce duce la creşterea dorinţei masculine. Mierea conţine şi substanţele care determină producţia de estrogen, hormon esenţial în creşterea libidoului la femelilor.

11. Morcovii stimulează producţia de hormoni.

Stați pe aproape. Mâine, de Sfântul Valentin, veți afla care sunt celelalte 14 afrodisiace naturale aflate atât de la îndemâna noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu