marți, 14 februarie 2012

Afrodisiacele din grădină (2)

Ieri v-am povestit despre 11 plante sau alimente naturale ale căror proprietăți nu se limitează la îmbunătățirea funcțiilor respiratorii ori digestive. Pentru că este Sfântul Valentin, le-am reunit într-o listă urmărind alt scop, și anume acela de a vă furniza o listă de afrodisiace naturale. Mai jos sunt alte 14 plante, fructe ori produse naturale care vă pot ajuta atunci când vreți să pregătiți o cină romantică.

1. Ca şi ardeiul iute, ghimbirul creşte circulaţia sângelui şi temperatura corpului. Legenda spune ca Madame Bovary, faimoasa curtezană, îşi trata amanţii cu ghimbir, ca să fie sigură de performanţele lor sexuale.

Sursa: http://helpingfibromyalgia.com/
2. Laptele de cocos conţine minerale şi vitamina C, accelerează metabolismul şi serveşte drept afrodisiac.

3. Rucola era folosită ca afrodisiac de către romani. În afara proprietăţilor afrodisiace, rucola ajută digestia şi este o bună sursă de vitamina C.

4. Pepenele roșu este bogat în citrulină şi fluidizează circulaţia sângelui, ceea ce favorizează erecţia.

5. Ciocolata - mai ales cea neagră - are o veche reputaţie ca afrodisiac. E adevărat că ciocolata nu crește în grădină, dar este produsă din elemente naturale, o găsești pe toate drumurile și este adesea mai ieftină decât legumele ori fructele. Conține fenietilamină, care stimulează producerea de hormoni în momentele de maximă plăcere. Totodată, duce la creșterea nivelului de dopamină din creier, substanță cu rol important în determinarea dispoziției și a capacității de a lua decizii. Și asta după numai două pătrățele de ciocolată neagră...
Sursa: http://andreaskeller.squarespace.com/
6. Sparanghelul are o formă care ar putea sugera proprietățile lui afrodisiace. Totodată, determină intensificarea circulației sanguine în zonele genito-urinare, ducând la intensificarea libidoului.

7. Încă din Roma antică, pretențioasele trufe aveau reputația de afrodisiac, datorită aromei care copiază adrostenonul, hormon care provoacă atracție din partea sexului opus. Dacă nu vă puteți permite să cupărați trufe (prețul unui kilogram este între 500 și o mie de euro), apelați cu încredere la ciuperci.

8. Vanilia este un stimulent blând al sistemului nervos și determină creșterea senzațiilor sexuale.

9. Nucșoara era cunoscută drept afrodisiac în culturile Hindu, unde se credea că încălzește corpul, stimulând apetitul sexual, dar și că îndulcește respirația, crescând astfel atracția sexuală. Un praf de nucșoară în cana cu ceai poate face minuni...

10. Fructele de mare au un conținut ridicat de vitamine B1 și B2, de mare ajutor în producerea de hormoni care influențează viața sexuală. Sunt și o sursă de magneziu, iod și seleniu, substanțe cu efect asupra metabolismului și a stării de spirit.

Sursa: http://www.redwineguide.net/

11. Despre vinul roșu se spune că, dacă este consumat de bărbați cu moderație, face bine femeilor. Această băutură crește fluxul sanguin, relaxează și reduce inhibițiile. Nu uitați însă că toate acestea apar atâta vreme cât nu se bea prea mult. În exces, vinul roșu are chiar efecte adverse.

12. Coriandrul are calitatea de a crește temperatura corpului uman, ceea ce echivalează cu un efect afrodisiac. Are și rol antiinflamator și expectorant. Folosiți-l verde, presărat deasupra supelor.

13. Semințele de rodie duc la creșterea fluxului sanguin și se spune că influențează pozitiv și sensibilitatea genitală.

14. Semințele de anason sunt, în primul rând, pentru femei. Și nu doar în perioada de alăptare, când stimulează lactația. (Care mămică nu a băut până la refuz ceai de chimen cu anason??) Vechii greci și romani erau convinși că extractul de anason determină creșterea excitației la femei.

Acum este Sfântul Valentin, este un bun prilej de a folosi ceva din cele de mai sus. Dar nu vă limitați la atât. Aduceți-vă aminte că viața merită trăită în fiecare zi cu aceeași bucurie. Și că nu ne trebuie motive furnizate de alții pentru a ne bucura de cei dragi. E în puterea noastră să facem din fiecare zi o sărbătoare.
Să fiți iubiți!

3 comentarii:

  1. interesante chestii spui tu aici, Gabi, să fii iubită şi tu, mulţumim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daria, sa imi spui pe care ai incercat-o... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Gabi,acum realizez de ce la noi in familie este un Valentine's day, aproape in fiecare zi.
    Inseamna ca nu va disparea asa curand aceasta "zi" din viata noastra.noi consumam la greu multe din aceste afrodisiace.

    Ai un premiu la mine pe blog.
    Succes in tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere