vineri, 2 noiembrie 2012

Un eBook culinar pentru copiii noştri

Îmi place să bucătăresc conserve şi îmi plac copiii, de aceea şi am două bloguri: unul culinar şi altul de parenting, cum se spune mai nou. Mă bucur mult că am avut de curând ocazia să îmbin cele două aspecte, în cadrul unul proiect caritabil lansat de prietenii de la Gustos.ro. Primul eBook caritabil, cu reţete pentru copii, ale cărui încasări se vor duce în contul fundaţiei "Inimă de copil" din Galaţi. Pentru cine? Citiţi povestea lui Marius ori a centrului de zi de la Lieşti şi veţi afla.
Găsiţi acest eBook pe site-ul gustos.ro, la un preţ de 5 euro. Ce înseamnă cinci euro? Două pizza, 4 litri de benzină, două pachete de ţigări... Ne putem lipsi de ele, măcar o dată? Beneficiul este pentru copiii noştri: cei de acasă (care se vor bucura de multe reţete interesante) şi cei din Galaţi şi Brăila (beneficiarii donaţiilor).

Mă onorează să mă număr printre partenerii acestui proiect, alături de SfatulParintilor.ro, Diversificare.ro, Parentime.ro, Prokid.ro, Cristi Roman (foodblog.ro), Laura Adamache (lauraadamache.ro), Laura Frunză (laurafrunza.com) şi Monica Roşu (foodiefamily.ro).
Dar să dăm cuvântul promotorilor acestui proiect:
Gustos.ro sărbatoreşte, în noiembrie, Luna Copiilor şi lansează ebook-ul “100 de reţete sănătoase pentru copilul tău”. În schimbul unei donaţii îconturile Fundaţiei Inimă deCopil din Galaţi, cititorii vor primi un ghid complet de alimentaţie pentru cei mici, scris împreuna cu specialişti şi mămici.





Prin acest eBook, cea mai mare comunitate culinară din .ro vrea să ofere informaţii corecte despre ce înseamnă nutriţia sănătoasă a unui copil, dar şi să îi ajute pe cei mai putini norocoşi. Toate fondurile strânse vor merge la Fundaţia Inimă de Copil din Galaţi, care are în grijă copii cu dizabilităţi, copii HIV+ şi copii fără posibilităţi financiare.




“Reducerea semnificativă a finanţărilor externe este o importantă provocare căreia trebuie să îi facem faţă. Astfel, implicarea Gustos.ro în programele noastre, prin componenta socială a proiectului Luna Copiilor şi prin eBook-ul "100 de reţete sănătoase pentru copilul tău" este foarte importantă pentru noi. Ne onorează şi ne bucură. Am fost impresionaţi de dorinţa manifestată de a fi alături de noi în încercarea de a-i sprijini pe semenii noştri. Mulţumim celor din echipa Gustos.ro că au ales să ne fie prieteni, parteneri şi susţinători", a declarat Anna Burtea, Director Executiv al Fundaţiei Inimă de Copil.




Ghidul este structurat pe vârste (0-3 ani, 3-7 ani, 7–10 ani şi 10–14 ani) şi, pe lângă cele 100 de reţete, conţine articole, sfaturi şi idei pentru o nutriţie corectă a copilului, din momentul diversificării şi până când acesta este la şcoala. Unii dintre cei mai importanţi bloggeri culinari (Laura Adamache, Monica Roşu sau Cristi Roman), dar şi mămicile specialiste de la Diversificare.ro sau de la SfatulParintilor.ro au participat la scrierea acestui eBook cu informaţii esenţiale despre hrana micuţilor. În plus, pentru a găsi cu uşurinţă ingrediente sănătoase, la finalul ghidului există un catalog al Magazinelor Bio din ţară.




“100 de reţete sănătoase pentru copilul tău” are 125 de pagini şi poate fi descărcat în schimbul unei donaţii de 5 euro (22,89 RON – în funcţie de rata de schimb a zilei respective). Donaţia se poate realiza online, pe pagina dedicata campaniei de pe Gustos.ro: http://copii.gustos.ro/carte-cu-retete/.
Haideţi să facem o faptă bună şi să ajutăm copii care, altfel, au mult prea puţine speranţe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu