marți, 25 iunie 2013

Concurs "Tu ce știi să faci bun din fructe conservate?”: Ioana Dudău - Orez cu lapte de cocos și dulceață de cireșe amare

Ingrediente pentru doua portii:
  • 80 g orez
  • 80 ml apa fierbinte
  • o cutie lapte de cocos (400 ml)
  • 40 g zahar
  • un baton scortisoara
  • o stea anason (optional)
  • un bob cardamom (optional)
  • scortisoara pudra
  • un praf de sare
  • dulceata cirese amare
Mod de preparare:

Punem intr-o oala pe aragaz apa, orezul si praful de sare. Lasam pentru cca 1 minut pana orezul absoarbe apa si adaugam laptele de cocos, cardamomul, anasonul si batonul de scortisoara. Dam la foc mic pentru 10-15 minute si amestecam din cand in cand. Spre final punem zaharul, asteptam sa dea un clocot si inchidem focul. Punem scortisoara pudra si omogenizam. Puteti opta si pentru coaja de lamaie rasa sau alte citrice. 
Se serveste cald sau rece, impreuna cu o lingurita de dulceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu