duminică, 18 august 2013

Roșii murate, cherry și colorate


Poze noi, rețetă veche: roșii mici murate în saramură, doar cu o mică variație: roșii roșii și roșii galbene, toate mici, din soiul Cherry. O simfonie de gust și culoare. 




Să nu o mai lungim și să spunem că am pus roșiile la murat în saramura făcută cu o lingură de sare grunjoasă la un litru de apă caldă. Și am mai pus mărar uscat (crengi și semințe), usturoi, boabe de muștar și de ienibahar și câteva frunze de vișin.



Mai vorbim despre ele la iarnă, când duduie viscolul... Până atunci, lăsați borcanul la căldură, timp de câteva zile, apoi mutați-l la rece, în beci, să se păstreze și să nu se acrească prea tare.
Spor la murăturit s-aveți! 

3 comentarii:

  1. Am in exces, deci voi presta macar 2-3 borcane ca sa am si eu, pentru ca suna tentant. Dar nu gasesc si m-ar interesa o reteta, conservate fara sare multa, intregi. De folosit apoi la mancare... Mai caut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena, o reteta super care merge si fara sare sau cu sare foarte putina este cea de rosii intregi cu usturoi si busuioc. Adica asta: http://www.bucatareli.com/2010/06/rosii-cu-busuioc-si-usturoi.html
    Dar stai pe aproape. :) Am facut azi niste rosii delicioase coapte si apoi marinate. Vin cu reteta intr-o zi doua, dupa ce termin de pozat.
    Te astept cu drag aici. :)

    RăspundețiȘtergere