marți, 3 septembrie 2013

O bucățică de istorie a blogosferei culinare, de la Cristi Roman

La un moment dat, am scotocit net-ul, căutând cine a avut primul blog culinar românesc și am aflat că ar fi vorba despre Cristi Roman, cu al lui papabun.blogspot.com. Au trecut ani de atunci, timp ân care blogosfera culinara româneasca a adunat câteva sute de bloguri de profil, pe lângă zeci de site-uri pornite tot ca blog ori ca proiecte de altă natură. 
Blogging-ul culinar și bucătăria sunt, pentru unii, o afacere din care își câștigă existența, în timp ce pentru alții - printre care mă număr și eu - a rămas la stadiul de hobby. M-am întrebat de multe ori cine sunt cei din spatele acestor jurnale culinare și în ce măsură se poate vorbi despre un profil al bloggerului din domeniu. Fără să-mi știe curiozitatea, Cristi Roman mi-a răspuns la întrebare, într-un articol pe al său foodblog.ro: ”66 de bloggeri culinari români și meseriile lor reale”

via Cristi Roman, cu sprijinul Gustos.ro

Așa cum îi spune și titlul, articolul conține și o impresionantă listă de 66 de bloggeri culinari și ocupațiile lor din viața reală. Am să fiu fair până la capăt și am să spun că mă simt onorată că am fost inclusă în acestă listă, în condițiile în care nu am urmărit să tranform acest blog într-o carieră ori în motiv de expunere publică în offline. Este o bucățică proprie și foarte personală a vieții mele, pe care o  împart însă doar virtual. 
Dacă veți căuta pe net informații despre bloggerii culinari, veți găsi puține și disparate. Înseamnă un efort colosal să aduni și să compilezi date despre atâtea zeci de autori virtuali. Tocmai de aceea, mi-e evident că, prin acest articol, Cristi Roman scrie practic un pic de istorie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu